icon flag hu icon flag de
Ajánlatkérés elemei:
Jelenleg üres
Menü
hivjon minket

Miért a Rönkfavilág?

icon pipa miert

Minden termékünkre
2 Év Garanciát adunk

icon pipa miert Szeretjük a kihívásokat, az Egyedi Ötleteket is megvalósítjuk
icon pipa miert

Gyermekbarát felületkezelés,
14 féle szín

icon pipa miert Jókedvű csapatunk segítségére az első lépéstől az utolsóig számíthat
icon pipa miert

Szállítás az ország bármely területére és külföldre is

Most akciós

1.869.200 Ft + Áfa
1.800.000 Ft + Áfa
20.000 Ft + Áfa
14.900 Ft + Áfa

Újdonság

Blog

Tavaszváró akció*

Már kicsi a szoba a sárkányok legyőzéséhez és a dinóvadász bunkerben sem lehet a csapdákat elhelyezni?  A szépséges királylány is unatkozik már a toronyban? Közeledik a tavasz, itt az ideje, hogy a hercegek és hercegnők, kalandorok és tündérek kiköltözzenek a kertbe!

Kiváló minőségű, akácból kézzel készített, akár egyedi igényekhez igazított játszóváraink, tornyaink, játszótereink február 28-ig tavalyi áron rendelhetők meg!

Télen is irány a játszótér!

Sok szülő aggódik, hogy a téli hidegben a kinti játék közben megfázik, és beteg lesz a gyerek. Hadd oszlassuk el ezt a tévhitet: nem a hidegtől betegednek meg a gyerekek ilyenkor, hanem a vírusoktól. Sokkal rosszabbat teszünk azzal, ha egy elhasználódott levegőjű lakásban tartózkodunk egész nap, mint ha kimegyünk egy órácskát játszani a hidegbe. Hiába szellőztetünk, a relatíve kis légtérben gyorsabban terjednek a vírusok, és a levegő oxigéntartalma a fűtés miatt gyorsan csökken. Pláne akkor, ha esetleg konvektor van a lakásban, vagy a kémények nem teljesen tiszták.

Egyszerre sivatag, egyszerre dzsungel: a sokoldalú játszóvár

Amikor játszótérre gondolunk, szinte mindenkinek egy játszóvár jelenik meg lelki szemei előtt.  Egy játszóvár mindig központi elem a játszótereken, mert egyszerre sok gyereknek tud komplex élményt nyújtani.  Népszerűsége éppen sokoldalúságában rejlik. Hisz nem csak a mozgásigény kiélésére való. Arra is, bizony, mert lehet rajta mászni, függeszkedni, ugrálni, lengeni, hintázni, csúszni és ugrani. De ugyanúgy a szerepjátékok színtere is. 

Milyen a jó játszótér? A szakértők megmondják!

Mind a közterületi, közületi, mind a magánkerti játszóterek esetében előfordul, hogy tervezésnél a fenntartó, vagy a szülő nem veszi igénybe szakember segítségét. Most megrendelőinknek szeretnénk segítséget nyújtani azzal, hogy a téma legavatottabb szakértőit kerestük meg a témában. Jöjjenek hát az ő válaszaik arról, szerintük milyen az igazán jó játszótér!

A környezetkímélő választás: az akác

Nyugat-Európa játszóterein az utóbbi évtizedben sok helyütt láthatunk akácrönkből készült játszóvárakat, hintaállványokat, mászókákat, mérleghintákat. Nem véletlenül: mivel a 21. század egyik legfontosabb problémája és egyben jövőnk fennmaradásának záloga a környezet megóvása, a környezettudatos fenntartók számára az akác a kézenfekvő választás.

LUMI: Innovatív és intelligens játékok minden korosztálynak

A mai gyerekek megértése nem egyszerű feladat a szülők és a pedagógusok számára. Ők már egy másik generáció, amely hozzá van szokva a gyors információáramláshoz és az intenzív ingerekhez. A LUMI játékait azzal a céllal fejlesztették ki, hogy a digitális világból visszacsábítsák a gyerekeket a játszótérre. Hiszen akármennyire más is a világ ma már, lehet akármennyire modern a mai technika, ők azért mégiscsak gyerekek, akiknek egészséges fejlődéséhez rengeteg mozgásra és szabad levegőre lenne szükség.

Barátom a fa! Rajzverseny az újbudai óvodásoknak

A szigethalmi és szigetszentmiklósi gyermekrajzverseny sikerén felbuzdulva a Woodwork Hungary Kft. ismét rajzpályázatot ír ki, melyen óvodás korú gyermekek rajzaival ezúttal az újbudai óvodák nevezhetnek. A nyeremény egy négyszemélyes, egyedi, tetszőleges színre pácolt mérleghinta.
A pályázatra beérkező alkotások részt vesznek a zsűri szemléjén, és emellett automatikusan részt vesznek a közönségszavazáson is, amelyet a Woodwork Hungary Kft. hivatalos FB oldalán indít el, és amelynek nyereménye egy kétszemélyes mérleghinta.
Így minden óvodának dupla esélye van nyerni, és a szülői közösségek is segíthetik az óvodát egy új kerti játék megnyerésében. Hiszünk a közös összefogás erejében, hogy a fejlődés a helyi közösségek által érhető el!

A játszótér egyik legszuperebb fejlesztő játéka: a homokozó

Alig van még egy olyan anyag, amely annyira lenyűgözné a gyerekeket, mint a homok, hiszen nagyon sokféle játékra ad lehetőséget, minden életkorban. Már egészen kicsi kortól érdemes beengedni gyerkőcünket a homokozóba, rengeteg tapasztalatot szerezhet játék közben. A még járni nem tudó babákra azért fokozottan kell figyelni, hiszen előszeretettel nyalogatják a homokot mászás közben. Ami tulajdonképpen a tapasztalás egy formája, legalább egyszer minden gyerek megkóstolja a homokot.

Magánkerti játszóterek karbantartása

A játszóterek karbantartása két területre terjed ki: a faanyag megfelelő ápolására, a korhadás, hasadások elkerülése érdekében azok megfelelő kezelésére, és a játékok, kiegészítők biztonsági-karbantartási igényére. A karbantartás már az anyagválasztásnál elkezdődik, hiszen nem mindegy, hogy akácból vagy fenyőből készül a játszótér.

A szocializáció első színhelye: a játszótér

A szocializáció nehéz és rögös út. A társas kapcsolatok elsajátítása sok kompromisszummal, lemondással és áldozattal jár, és ennek megtanítása elsősorban a szülő feladata. A kisgyerekek érdekében nagyon fontos, hogy már az óvodába, bölcsődébe kerülés előtt rendszeres játszótér-látogatók legyenek, hogy minél korábban megszerezhessék első közösségi élményeiket. Különösen akkor fontos ez, ha nincs testvér, mert olyan társas szabályokat tanulhat meg, amelyeket otthon, a szülőktől biztosan nem.

Mindent a kertről - mindent fából

A kertben otthon vagyunk! Nincs olyan fából készült alkalmatosság, eszköz, építmény, amelyet mi ne készítenénk nagy tapasztalattal. Egyedi igényeivel bátran forduljon hozzánk: küldetésünk, hogy mindenki számára megtaláljuk a neki leginkább megfelelőt, a leginkább vágyottat, készüljön akácból vagy fenyőből, rönkből vagy gerendából. Mostani írásunkban ezt a rendkívül széles kínálatot szeretnénk bemutatni.

LUMI: a jövő játszótere számtalan lehetőséggel

Képzeljünk el egy olyan játszóteret, amely energiát termel! Azt hihetnénk, hogy ez egy sci-fi filmbe illő ötlet, pedig nem kell nagyon messzire menni, hogy a saját szemünkkel láthassunk egy működő, teljes mértékben zöld energiát termelő játékokból álló játszóteret. Bulgáriában, Várnában már több LUMI projekt is elkészült, de Amszterdamban is található ilyen gyerekmágnes. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a közösségi teret megtöltik innovatív LUMI játékokkal, amelyek környezetbarát energiával világítanak, ugyanakkor ez az energia számtalan egyéb célra is felhasználható.