icon flag hu icon flag de
Ajánlatkérés elemei:
Jelenleg üres
Menü
hivjon minket

Miért a Rönkfavilág?

icon pipa miert

Minden termékünkre
2 Év Garanciát adunk

icon pipa miert Szeretjük a kihívásokat, az Egyedi Ötleteket is megvalósítjuk
icon pipa miert

Gyermekbarát felületkezelés,
14 féle szín

icon pipa miert Jókedvű csapatunk segítségére az első lépéstől az utolsóig számíthat
icon pipa miert

Szállítás az ország bármely területére és külföldre is

Most akciós

25.000 Ft + Áfa
22.000 Ft + Áfa
20.000 Ft + Áfa
14.900 Ft + Áfa

Újdonság

A játszótér egyik legszuperebb fejlesztő játéka: a homokozó

Alig van még egy olyan anyag, amely annyira lenyűgözné a gyerekeket, mint a homok, hiszen nagyon sokféle játékra ad lehetőséget, minden életkorban. Már egészen kicsi kortól érdemes beengedni gyerkőcünket a homokozóba, rengeteg tapasztalatot szerezhet játék közben. A még járni nem tudó babákra azért fokozottan kell figyelni, hiszen előszeretettel nyalogatják a homokot mászás közben. Ami tulajdonképpen a tapasztalás egy formája, legalább egyszer minden gyerek megkóstolja a homokot.

1 éves kortól már remekül tudnak bánni a homokkal: a száraz átpereg az ujjak között, a vizesből pedig csodaszép tortákat lehet sütni vagy fagyigombócokat formázni. A kicsik szeretik a tenyerükkel paskolni a homokot vagy a lábukkal tapicskolni rajta. A homok ráadásul különleges anyag, újfajta anyagminőség a számukra, ami nem csak izgalmas élményt jelent, de a homokozás során az egyik legalapvetőbb észlelési forma, a tapintás is fejlődik, ami az artikuláció fejlődésétől kezdve a ceruzahasználatig sok területre befolyással van. A homok a tapintás révén fejleszti a taktilis észlelést. Születésünk pillanatától kezdve ez a megismerő tevékenység egyik alapja, így ennek fejlesztése óriási jelentőséggel bír. Kihatással van a későbbi társas kapcsolatokra, de még a matematikai gondolkodás fejlődésére is.

A homokozás kétségtelenül a finommotorika fejlesztésének egyik legszórakoztatóbb formája. A formák előállításával gyermekünk megdolgoztatja a kezeit, koordinálja annak mozgását. A lapát és a formák használata pedig a manipulálás, a finommozgás, a szem-kéz koordináció területén jelent fejlődési lehetőséget.

A homokozóban való játék során fejlődik a fantázia, a kreativitás, az asszociációs készség, a különböző struktúrák (várak, alagutak, vizes árkok, tortatornyok) építésekor egy egészen különleges fantáziabirodalmat alakíthatnak ki a gyerkőcök. Amely tulajdonképpen a való világ leképezése, lefordítása három dimenzióban. A homokozó lehetőséget ad nekik arra, hogy építsenek és romboljanak, azaz megtapasztalják a határaikat és lehetőségeiket.

A homokozóban a gyerekek sokat tanulhatnak utánzás révén. Azt is megtanulhatják, hogyan kell tekintettel lenniük egymásra és jó dolog néha kicserélni egymással a játékokat, így a szociális készségeik is fejlődhetnek általa.

Nem véletlen, hogy a kinetikus homokot olyan nagy lelkesedéssel fogadták szülők és gyerekek egyaránt, amikor megjelent a játékboltokban. Nem más, mint a homokozó élményének importálása a lakásba. Valószínűleg senki nem találkozott még olyan gyerekkel, amelyik ne szeretett volna homokozni. De tegyük a kezünket a szívünkre: mi, felnőttek is olyan jól el tudunk szórakozni ezzel a fantasztikus anyaggal.