icon flag hu icon flag de
Ajánlatkérés elemei:
Jelenleg üres
Menü
hivjon minket

Miért a Rönkfavilág?

icon pipa miert

Minden termékünkre
2 Év Garanciát adunk

icon pipa miert Szeretjük a kihívásokat, az Egyedi Ötleteket is megvalósítjuk
icon pipa miert

Gyermekbarát felületkezelés,
14 féle szín

icon pipa miert Jókedvű csapatunk segítségére az első lépéstől az utolsóig számíthat
icon pipa miert

Szállítás az ország bármely területére és külföldre is

Most akciós

1.869.200 Ft + Áfa
1.800.000 Ft + Áfa
25.000 Ft + Áfa
22.000 Ft + Áfa

Újdonság

A környezetkímélő választás: az akác

Nyugat-Európa játszóterein az utóbbi évtizedben sok helyütt láthatunk akácrönkből készült játszóvárakat, hintaállványokat, mászókákat, mérleghintákat. Nem véletlenül: mivel a 21. század egyik legfontosabb problémája és egyben jövőnk fennmaradásának záloga a környezet megóvása, a környezettudatos fenntartók számára az akác a kézenfekvő választás.

Az akác felhasználása természetbarát, mivel a faanyag ültetvényerdőkből származik, ráadásul gyors növekedésű fafajta, 35-40 év alatt visszatelepíthető egy erdő. A szíjácsmentes akác faanyag pedig nem igényel felületkezelést, éppen ezért akár bio játszótér is készíthető belőle. A több éves használat után egészen nyugodtan el is égethető, semmilyen környezetszennyező tulajdonsága nincs.

Az akác nem csak környezetvédelmi szempontból jó választás, rendkívüli kopásállósága miatt az egyetlen európai fafajta, amely méltó vetélytársa lehet a trópusi fafajtáknak kültéri felhasználásban. Kemény, szívós, rendkívül tartós, igen sokoldalúan hasznosítható fája van. Jól bírja a hőmérsékletváltozásokat, a csapadékot és az UV sugárzást is. Élettartama földdel érintkezve is 40 év, ezért szoktuk javasolni fenyő játszótéri eszközök esetén is a talajjal érintkező elemek akácból való készítését.

A benne rejlő csersavak és robinetin-féleségek miatt az akác ellenálló a farontó gombákkal szemben, ugyanakkor szövetszerkezete és vegyi összetétele távol tartja a rovarokat is. Természetes védekezőképessége miatt nem igényel vegyszeres védelmet, így különösen környezetbarát faanyagnak tekinthető. Mivel nem kell vele évente kötelezően foglalkozni, ezért időt, pénzt és energiát spórol a fenntartónak. Bár igényelni nem igényli, azért meghálálja a törődést. Jó minőségű vizes bázisú vékonylazúr használatával még tovább megőrizhető az akác szépsége.

Az akác negatívuma természetes repedésre való hajlama, amelyet sokan állagromlásnak vélnek. Hadd oszlassuk most el e közkeletű tévhitet: a faanyag szívósságát jellemző ütő-hajlító szilárdságot tekintve az akác egyedülálló az európai fafajok között. Ráadásul Európa akácerdeinek kétharmada a Kárpát-medencében található, így a hosszas szállítás költségeit sem kell kifizetnünk.

Ha valóban időtálló játszóteret szeretnénk, válasszuk az akácot, a befektetés megtérül.