icon flag hu icon flag de
Ajánlatkérés elemei:
Jelenleg üres
Menü
hivjon minket

Miért a Rönkfavilág?

icon pipa miert

Minden termékünkre
2 Év Garanciát adunk

icon pipa miert Szeretjük a kihívásokat, az Egyedi Ötleteket is megvalósítjuk
icon pipa miert

Gyermekbarát felületkezelés,
14 féle szín

icon pipa miert Jókedvű csapatunk segítségére az első lépéstől az utolsóig számíthat
icon pipa miert

Szállítás az ország bármely területére és külföldre is

Most akciós

25.000 Ft + Áfa
22.000 Ft + Áfa
20.000 Ft + Áfa
14.900 Ft + Áfa

Újdonság

Játszótéri etikett: Hogyan kezeljük a kéretlen tanácsokat?

Talán nem túlzás, hogy előbb-utóbb minden szülő belekeveredik olyan helyzetbe, amikor anélkül kap gyereknevelési tanácsot, hogy azt kifejezetten kérte volna. A napi közlekedés, bevásárlás során is előfordulhat, hogy idegenek szeretnék megmondani nekünk, hogy neveljük a gyerekünket, azonban a játszótér egy különösen érzékeny helyszín. Hiszen ott mi is főleg anyukákkal találkozunk, nem gyermektelenekkel, vagy idősekkel.  

De mit lehet tenni olyankor, amikor valaki azt gondolja, jobban ismeri a saját gyerekünket, mint mi? És mégis, honnan veszi magának a bátorságot, hogy beleszóljon abba, amihez semmi köze? Hiszen egy anya igazán átérezhetné egy másik anya helyzetét! Amikor egy anya azt gondolja, hogy a saját nézőpontját feltétlenül meg kell osztani egy másik anyukával, akkor annak leginkább két oka lehet.

Az egyik, amikor a saját gyereknevelési elveivel és eredményeivel annyira elégedett, hogy úgy érzi, az ő útja az egyedüli járható út, és mindenképpen szeretne másokat is rákényszeríteni arra, hogy őt kövessék. Hiszen az ő pici manói annyira jólneveltek és kedvesek, és ő csak jót akar, amikor tanácsokkal látja el a többi anyukát. Ha azt halljuk, hogy „Szerintem már nagyon fáradt a gyereked, azért ilyen nyűgös. Jobb lenne, ha hazamennétek, hogy aludjon egyet!”, akkor nagyon nehéz megállni, hogy ne egy csípős válasszal vágjunk vissza. Ehelyett inkább feleljünk kedvesen, mégis határozottan. Ilyen egy frappáns válasz: „Köszönöm, már én is épp akartam kérdezni tőled, hogy szerinted nem fáradt-e.” Jó esetben ilyenkor elszégyelli magát, és talán kicsit óvatosabban osztogatja a tanácsait.

cute-kids-2435549 1280

Az ehhez hasonló kéretlen tanácsokkal és tanácsadókkal nem kell foglalkozni, gyorsan el kell felejteni őket. De előfordulhat, hogy nem azért szólnak nekünk, mert az illető szeretné nyeregben érezni magát. Ha esetleg a gyerekünk önmagára vagy másokra veszélyes dolgot művel a játszótéren, akkor nem árt figyelni az intő szóra. Néha mindenkinek elvonhatják a figyelmét, és ilyenkor inkább hálásak lehetünk, ha valaki észreveszi helyettünk a veszélyes szituációt.

A saját játszótér természetesen megoldás lehet a problémára, hiszen ott nem kell idegenekkel találkoznunk, de ne feledjük, hogy a szocializáció szempontjából igenis szükség van arra is, hogy időnként ellátogassunk a közterületi játszóterekre. Azonban tény, hogy egy játszóvár a kertben rengeteg előnnyel jár, és az egész család kényelmét szolgálja, mert amíg a gyerekek játszanak, addig a szülők akár foglalkozhatnak a saját feladataikkal. Nem is kell hatalmas játszótérre beruházni, kínálatunkban a legapróbb csúszdás torony is megtalálható, de persze aki azt szeretné, hogy egyszerre 6-8 gyerek tudjon játszani a várban, annak sem okozunk csalódást. Ezért most tavaszváró akciónkban február 28-ig tavalyi árakon rendelheti meg minden magánkerti játékunkat.