icon flag hu icon flag de
Ajánlatkérés elemei:
Jelenleg üres
Menü
hivjon minket

Miért a Rönkfavilág?

icon pipa miert

Minden termékünkre
2 Év Garanciát adunk

icon pipa miert Szeretjük a kihívásokat, az Egyedi Ötleteket is megvalósítjuk
icon pipa miert

Gyermekbarát felületkezelés,
14 féle szín

icon pipa miert Jókedvű csapatunk segítségére az első lépéstől az utolsóig számíthat
icon pipa miert

Szállítás az ország bármely területére és külföldre is

Most akciós

956.600 Ft + Áfa
900.000 Ft + Áfa
20.000 Ft + Áfa
14.900 Ft + Áfa

Újdonság

LUMI: a jövő játszótere számtalan lehetőséggel

Képzeljünk el egy olyan játszóteret, amely energiát termel! Azt hihetnénk, hogy ez egy sci-fi filmbe illő ötlet, pedig nem kell nagyon messzire menni, hogy a saját szemünkkel láthassunk egy működő, teljes mértékben zöld energiát termelő játékokból álló játszóteret. Bulgáriában, Várnában már több LUMI projekt is elkészült, de Amszterdamban is található ilyen gyerekmágnes. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a közösségi teret megtöltik innovatív LUMI játékokkal, amelyek környezetbarát energiával világítanak, ugyanakkor ez az energia számtalan egyéb célra is felhasználható.

A LUMI játékok felszereltsége bővíthető beépített hangszórókkal, így zenét is le tudnak játszani. Nem kell hozzá más, csak egy okostelefon, bloetooth kapcsolat, és máris szól a zene a játszón. Akár mindegyik játékon külön, mintha egy utcazene-fesztiválon lennénk. De nem csak a játszótér használói tudják irányítani a játékokat: a gyerekek által megtermelt energiával akár szökőkutat is vezérelhet az üzemeltető. Ugye, mennyire menő egy vízibalett? És ha a víz a mozgás ütemére fröcsköl, az még inkább arra készteti a gyerekeket, hogy többet rugózzanak a játékkal, ergo többet mozognak.

Az innovatív LUMI játékok egyik előnye, a számtalan másik mellett, hogy rengeteg lehetőség rejlik bennük. Hollandia nem véletlenül a környezetvédelem élharcosa: Amszterdamban a zöld energiát termelő LUMI játszóteret bevették a város smartcity projektjébe is. Egy applikációt fejlesztettek rá, amely bárki által, ingyenesen letölthető, és nem titkolt célja az, hogy a gyerekek többet mozogjanak a szabadban. Ez a mobilalkalmazás lényegében egy játék, amelyben a gyerekek egymással versenyeznek a rugós játékokon való mozgással megtermelt energia segítségével. Minél többet játszanak, annál több pontot gyűjtenek. Az applikációnak létezik egy virtuális valóság része is, amelyben különböző rajzfilmkarakterek ösztönzik mozgásra a gyerekeket. Nem nehéz elképzelni, hogy a mai, elektronikus kütyük által meghatározott világban a gyerekek mekkora kedvvel játszanak egy ilyen játszótéren, amely teljes mértékben az ő igényeikre van szabva.

A LUMInak a játékok mellett egyéb innovatív eszközei is vannak. A padok a felnőttek számára lettek kitalálva, egyrészt, hogy a szülőket is motiválják a játszótér-látogatásra, másrészt, hogy ők se maradjanak ki a LUMI játékok által nyújtott újszerű élményekből. A padok ringatózással termelnek energiát, amelyet természetesen elsősorban világításra használnak fel, de nem ez az egyetlen technikai megoldás itt sem. Egy pad által, pontosabban a beépített generátor által fejlesztett áram felhasználható wifierősítésre vagy elektronikus eszközök töltésére, ha esetleg valakinek épp a parkban merülne le a mobilja.

A LUMI játékok működési elvéről, az elérhető választékról bővebben itt és itt olvashat.