icon flag hu icon flag de
Ajánlatkérés elemei:
Jelenleg üres
Menü
hivjon minket

Miért a Rönkfavilág?

icon pipa miert

Minden termékünkre
2 Év Garanciát adunk

icon pipa miert Szeretjük a kihívásokat, az Egyedi Ötleteket is megvalósítjuk
icon pipa miert

Gyermekbarát felületkezelés,
14 féle szín

icon pipa miert Jókedvű csapatunk segítségére az első lépéstől az utolsóig számíthat
icon pipa miert

Szállítás az ország bármely területére és külföldre is

Most akciós

25.000 Ft + Áfa
22.000 Ft + Áfa
20.000 Ft + Áfa
14.900 Ft + Áfa

Újdonság

Magánkerti játszóterek karbantartása

A játszóterek karbantartása két területre terjed ki: a faanyag megfelelő ápolására, a korhadás, hasadások elkerülése érdekében azok megfelelő kezelésére, és a játékok, kiegészítők biztonsági-karbantartási igényére. A karbantartás már az anyagválasztásnál elkezdődik, hiszen nem mindegy, hogy akácból vagy fenyőből készül a játszótér.

Mi általában az akácot ajánljuk, mivel tartóssági, időtállósági és esztétikai szempontoknak egyaránt megfelel. Az akác csersavakat és robinetin vegyületeket tartalmaz, így nem igényel vegyszeres védelmet, sőt ápolás nélkül is évekig megtartja minőségét, ám meghálálja a törődést. Azt azonban ne feledjük, hogy a fa folyamatosan ki van téve az időjárás viszontagságainak, esőnek, hónak napsütésnek. Ezért a gyártás során kiváló minőségű beeresztő olajjal kezeljük, így élettartamát jelentősen meghosszabbíthatjuk. A maximális eredmény érdekében az első pár évben évente érdemes az olajozást egy alapos tisztítás után elvégezni. Többszörösen megtérül az ápolásba fektetett pénz, idő, energia, hiszen évtizedekig kiszolgálja a gyereket, majdan unokákat is.

Rengeteg kiváló tulajdonsága mellett az akác negatívuma a természetes repedésre való hajlama, ami sokakat elriaszthat. Nekik ajánljuk fenyő gerendából készült játékainkat, amelyek kielégítik a kevésbé rusztikus stílus kedvelőinek igényeit is. Ugyanakkor a fenyő sokkal több ápolást igényel, mint az akác, és még így is alacsonyabb az élettartama. A gyártás során a faanyagot ellátjuk gomba- és rovarölőszeres védelemmel, majd kétszer lazúrozzuk. Használat során javasoljuk a rendszeres, évi tisztítást, majd esetleges finom felületi csiszolás után kétszeres lazúrozást, így biztosítható az UV-állóság.

A karbantartásnak a fa védelmén kívül ki kell terjednie a biztonságra is. A közterületi játszóterek biztonságát szabályozó rendelet nem vonatkozik a magánkerti játszóterekre, azonban mivel ezeket ugyanúgy gyerekek használják, mi ugyanazokat a szabályokat alkalmazzuk itt is.

Ugyanakkor a megfelelő karbantartás a tulajdonos felelőssége, és egyben érdeke is, hiszen ki szeretné, ha a gondtalan játék helyett kórház lenne a program. Az éves biztonsági ellenőrzés során vizsgáljuk át a játékokat, nincsenek-e az időjárás viszontagságaiból adódó elhasználódások: korhadás, korrózió, repedés, eldeformálódás. Ne feledkezzünk meg a betonozás szintjéről sem, ha itt megáll a víz, az a fa rothadásához, penészesedéséhez vezethet. Rendszeresen ellenőrizzük az ütéscsillapító réteg (gyöngykavics, fakéreg, gumilapok) állapotát, és legalább évente egyszer cseréljük a homokozóban lévő homokot is.

Ám ez még nem elég! Hogy a játék tényleg örömteli és balesetmentes legyen, naponta nézzük át alaposan a játszóeszközöket: nincsenek-e meglazult, letörött részek vagy esetleg szakadt kötelek, kiálló szálkák. Ellenőrizzük, és ha szükséges, húzzuk meg a csavarokat.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy magunknak teszünk jót azzal, ha jól választjuk meg, honnan szerezzünk be a kerti játékokat. Egy jól megépített és telepített kerti játszóeszköz rendszeres ellenőrzése ugyan nem kerülhető el, ám a későbbi karbantartásra, javításra sokkal kevesebb időt és pénzt kell majd fordítanunk, ha a megfelelő szakemberekre bízzuk a feladatot.