icon flag hu icon flag de
Ajánlatkérés elemei:
Jelenleg üres
Menü
hivjon minket

Miért a Rönkfavilág?

icon pipa miert

Minden termékünkre
2 Év Garanciát adunk

icon pipa miert Szeretjük a kihívásokat, az Egyedi Ötleteket is megvalósítjuk
icon pipa miert

Gyermekbarát felületkezelés,
14 féle szín

icon pipa miert Jókedvű csapatunk segítségére az első lépéstől az utolsóig számíthat
icon pipa miert

Szállítás az ország bármely területére és külföldre is

Most akciós

20.000 Ft + Áfa
14.900 Ft + Áfa
25.000 Ft + Áfa
22.000 Ft + Áfa

Újdonság

Megelőzhető? Igen, karbantartással!
Megelőzhető? Igen, karbantartással!
 

A téli időszak a játszótereket sem kíméli. Köztéri játszóterek esetében a törvény, magánkerti játszóterek esetében a saját érdek az, ami indokolja, hogy szezon előtt tüzetesen is átvizsgáljuk, és szükség esetén karbantartsuk az eszközöket.

A játszótereken csak olyan játékeszközök kerülhetnek telepítésre, melyek az MSZ EN 1176 és MSZ EN 1177 szabvány, valamint a 78/2003. (XI. 27.) GKM rendelet előírásainak megfelelnek.


Mivel a játszóterek nagyfokú igénybevételnek és az időjárás szeszélyének is ki vannak téve ezért folyamatos karbantartást igényelnek. A közterületeken valamint köznevelési intézmények területén elhelyezett játszóterek karbantartása minden esetben a tulajdonos feladata, és nagyon szigorú előírásoknak és szabályoknak kell megfelelni, ami érthető, hiszen a napi használat és az esetleges szándékos károkozás miatt is előfordulhat állagromlás vagy rongálódás, ami baleset forrásává válhat.

Javasolt a játszótér tulajdonosának vagy megbízottjának havonta egyszer ellenőrizni a játékok működőképességét, átvizsgálni a fafelületek épségét, hogy például a természetes repedésekből adódóan nincs-e beszorulási veszély. Évente szükséges egy főellenőrzést is tartani, amely során az eszközök, a felületek valamint az alapozás állapotát kell felmérni. Mivel a játszóterek egész évben ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, ellenőrizni kell az ebből adódó elhasználódásokat is; korhadás, penészedés, korrózió, repedés, eldeformálódás-, amelyek veszélyeztetik az eszköz biztonságos használatát. Nem szabad elfeledkezni a betonozás szintjében történő állapotvizsgálatról sem, hiszen az esetlegesen megálló víz kihatással lehet a fa szerkezetére és rothadásához vezethet. A fa felületének ellenőrzése is rendkívül fontos, évente ajánlott az eszközök átfestése. Ezen kívül érdemes figyelmet fordítani a szálkamentességre, valamint az ütéscsillapító átvizsgálására, illetve a homokozóban lévő homok cseréjére is.

Négyévente a jogszabályoknak megfelelően köteles az üzemeltető az ellenőrzést államilag akkreditált, kijelölt szervezettel elvégeztetni, aki jegyzőkönyvet készít a felülvizsgálatról. Minden esetben a meghibásodott vagy sérül részek javítását, cseréjét szakembernek kell elvégezni.

Az általunk készített játszótereket minden esetben ellenőrzési és karbantartási útmutatóval adjuk ki, valamint cégünk – karbantartási szerződés mellett – vállalja az éves karbantartást és a jogszabályban előírt felülvizsgálatok lebonyolítását is.