icon flag hu icon flag de
Ajánlatkérés elemei:
Jelenleg üres
Menü
hivjon minket

Miért a Rönkfavilág?

icon pipa miert

Minden termékünkre
2 Év Garanciát adunk

icon pipa miert Szeretjük a kihívásokat, az Egyedi Ötleteket is megvalósítjuk
icon pipa miert

Gyermekbarát felületkezelés,
14 féle szín

icon pipa miert Jókedvű csapatunk segítségére az első lépéstől az utolsóig számíthat
icon pipa miert

Szállítás az ország bármely területére és külföldre is

Most akciós

20.000 Ft + Áfa
14.900 Ft + Áfa
25.000 Ft + Áfa
22.000 Ft + Áfa

Újdonság

MIÉRT JÓ A SZÍJÁCSMENTES FAANYAG?
faiparMIÉRT JÓ A SZÍJÁCSMENTES ALAPANYAG?
Mik a szíjácsmentes faanyag előnyei? Segítünk!
Az elmúlt években rengeteg játszóvárat gyártottunk és rengeteg játszóteret építettünk. Hatalmas tapasztalatra tettünk szert a faanyagok viselkedését, használhatóságát hibáit tekintve. Folyamatosan arra törekszünk, hogy a lehető legjobb minőségű, legtartósabb és legszebb faanyagot használjuk fel az eszközeink gyártása során. 
 
Éppen ezért az utóbbi időben folyamatosan állunk át a szijácsmentes faanyag használatára (közterületre már csak ebből az anyagból dolgozunk) és ezzel a rövid leírással szeretnénk megrendelőinknek is egyértelművé tenni, hogy miért érdemes ezt a faanyagot választani.
 
 
 Robinia crosssection
 Az itt látható metszeten látszik az akácfa belseje. A sötétebb belső rész a geszt, amely a fa elhalt része és ez a rész teszi az akácot igazán értékessé. Ebben az elhalt részben tartósító anyagok halmozódnak fel, mint a lingnin, de tartalmaz még csersavat, fagumit és festékanyagokat is.
A világosabb rész a szíjács, amely a geszt és a háncs között helyzekedik el és a feladata, hogy a vízellátást és a tápanyagellátást biztosítsa a fában. Ez a fa legfiatalabb része és a kivágás után ez lesz a fa legkönnyebben lebomló része is.
Felhasználás szempontjából a szíjács sokkal értéktelenebb mint a geszt, a geszt élettartama 10szerese a szíjácsnak.
A szíjácsban még nem halmozódtak fel azok az anyagok amelyek a gesztben, így ez a rész nem annyira szilárd és a farontó bogarak is szívesebben támadják meg, mint a kemény gesztet.
 
A szíjácsmentes faanyag nem igényel felültkezelést, éppen ezért akár bio játszótér is készíthető általa. A több éves használat után egészen nyugodtan el is égethető, semmilyen környezetszennyező tulajdonsága nincs.
Természetesen ha valaki ragaszkodik a színhez akkor festeni is lehet és a geszten sokkal jobban megtapadnak a felületkezelő anyagok mint a szíjácson.
Save
Save
Save
Save