icon flag hu icon flag de
Ajánlatkérés elemei:
Jelenleg üres
Menü
hivjon minket

Miért a Rönkfavilág?

icon pipa miert

Minden termékünkre
2 Év Garanciát adunk

icon pipa miert Szeretjük a kihívásokat, az Egyedi Ötleteket is megvalósítjuk
icon pipa miert

Gyermekbarát felületkezelés,
14 féle szín

icon pipa miert Jókedvű csapatunk segítségére az első lépéstől az utolsóig számíthat
icon pipa miert

Szállítás az ország bármely területére és külföldre is

Most akciós

20.000 Ft + Áfa
14.900 Ft + Áfa
25.000 Ft + Áfa
22.000 Ft + Áfa

Újdonság

Télen is irány a játszótér!

Sok szülő aggódik, hogy a téli hidegben a kinti játék közben megfázik, és beteg lesz a gyerek. Hadd oszlassuk el ezt a tévhitet: nem a hidegtől betegednek meg a gyerekek ilyenkor, hanem a vírusoktól. Sokkal rosszabbat teszünk azzal, ha egy elhasználódott levegőjű lakásban tartózkodunk egész nap, mint ha kimegyünk egy órácskát játszani a hidegbe. Hiába szellőztetünk, a relatíve kis légtérben gyorsabban terjednek a vírusok, és a levegő oxigéntartalma a fűtés miatt gyorsan csökken. Pláne akkor, ha esetleg konvektor van a lakásban, vagy a kémények nem teljesen tiszták.

Ezzel állnak szemben az oxigéndús szabad levegőn való tartózkodás áldásos hatásai. A rendszeres kinti mozgás erősíti az immunrendszert, növeli az állóképességet, segít a betegségek megelőzésében, nagymértékben javítja a koncentrációt és a memóriát, valamint a teljesítőképességet. A gyerekeknek a zavartalan, egészséges fejlődéshez szükségük van arra, hogy naponta egy-két órát a szabadban töltsenek.

Ha ez megvan, akkor jól alszik a gyerkőc, jobb az étvágya, az emésztése, a kedvéről nem is beszélve. Elejét vehetjük a hisztiknek, nyűglődésnek, unatkozásnak is, hiszen a játszótéren lehetőséget kapnak arra, hogy kitombolják magukat, levezessék a feszültséget, kiéljék a mozgásigényüket, amelyre a szobában nincs túl sok lehetőségük. A homokozót azért lehetőleg kerüljük, a hideg talajon való ücsörgés komoly megfázást okozhat, bár a fagyott talaj kopácsolása eleve nem jár túl nagy élvezeti értékkel csemetéink számára, nem ez a kedvenc játszótéri tevékenységük télen.

Fontos ilyenkor a réteges öltözködés: aláöltözet, hosszú ujjú felső, kardigán, kabát, és persze a meleg sapka, sál, kesztyű, ami latyakban, hóban legyen vízálló. Ám arról se feledkezzünk meg, hogy ha pár percre megállunk a boltban, postán, akkor vegyük le a sapkát, sálat, mert megizzadhatnak, akkor pedig könnyen megfáznak utána a hidegben. Ha öt percnél tovább tartózkodunk a melegben, akkor már a kabátot sem árt levenni.

Természetesen van, amikor tényleg nem ajánlott órákig a szabad levegőn tartózkodni. Talán a legrosszabb a ködös idő, amikor a bacilusok, vírusok jobban terjednek a levegőben. De -5 fok alatt általában a piciknek már nem jó hosszabb időn át a szabadban tartózkodni. Nagyobbaknál ez sem lehet gond, de a hóesés tiszta, hideg idővel kísérve is felülírhatja ezt az íratlan szabályt. Az erős szél nagyban csökkenti a hőérzetet, a tényleges hőmérsékletnél akár 10-12 fokkal hidegebbet is érzékelhetünk, ilyenkor sem érdemes órákig játszóterezni, ahogy természetes, hogy szmogriadó esetén is ücsörögjünk inkább otthon.

Ám ezek a kivételek csak erősítik a szabályt, szerencsére csak egy-két napig szoktak tartani a hasonló időjárási körülmények. Ha megfelelően felöltöztetjük a gyerekeket, nagy baj nem történhet. Irány a játszó a téli hidegben is, utána pedig egy jó forró tea, és a betegségek hosszú ideig távol maradnak!