icon flag hu icon flag de
Ajánlatkérés elemei:
Jelenleg üres
Menü
hivjon minket

Miért a Rönkfavilág?

icon pipa miert

Minden termékünkre
2 Év Garanciát adunk

icon pipa miert Szeretjük a kihívásokat, az Egyedi Ötleteket is megvalósítjuk
icon pipa miert

Gyermekbarát felületkezelés,
14 féle szín

icon pipa miert Jókedvű csapatunk segítségére az első lépéstől az utolsóig számíthat
icon pipa miert

Szállítás az ország bármely területére és külföldre is

Most akciós

20.000 Ft + Áfa
14.900 Ft + Áfa
25.000 Ft + Áfa
22.000 Ft + Áfa

Újdonság

Tipikus hibák játszótérrendeléskor
Te ezek közül melyik tipikus hibát fogod elkövetni játszótérrendeléskor???
Amikor megszületik az elhatározás, hogy csemeténknek játszóteret rendeljünk a kertünkbe, akkor szeretnénk a lehető legobban dönteni, hiszen a gyermekünkről van szó. Az otthoni játszótér azon túl, hogy a kicsik szórakozását szolgálja, biztonságos kell legyen, időtálló és lehetőleg szép, hogy azért mutasson is a kertben.Mi most segítünk elkerülni a leggyakoribb hibákat..
 

1. Lehetőleg legyen minél olcsóbb!

 
Olcsó húsnak híg a leve... vagy élhetnék egy másik közhellyel is - Van, hogy a drágább az olcsóbb. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a szülők sajnos hajlamosak beleesni ebbe a hibába, hiszen amikor például egy új, frissen elkészült ház kertjébe kerül a játék már igencsak kikölteztek és szeretnék a lehető legolcsóbban megúszni az utolsó kerti kiadást - a játszótér építését. Ilyenkor szokott az történni, hogy vagy választanak egy olyan céget aki azt ígéri, hogy a másik cégek által ajánlott ár töredékéért megépíti, bármit is szeretnének, vagy válaszjták a felajánlkozó Józsi bácsit a szomszédból aki azt mondja, minek fizetnének érte annyit, hát ezt ő is összedobja egy hét alatt a negyedéért. Elkerülendő a későbbi bosszzúságokat, mielőtt a legolcsóbbat választjuk érdemes informálódni a következőkről:
 • garancia hossza
 • telepítés ideje - nem biztos, hogy jó választás az a vállalkozó aki holnapra igéri
 • telepítés hossza  - Józsi bácsi esetében ez lehet akár 2 hét is
 • felhasznált faanyag - puha vagy kemény?
 • le van-e a faanyag csiszolva, hogy ne sértse fel a gyerkeket játszás közben?
 • kézzel készül termékről van-e szó vagy gyártósoron készülő tömegcikkről?
 • a fa kezelése mivel történik?
 • mekkora tapasztalata van a játszóterek építésében a vállalkozónak?
 • rendelkezik-e tudással a játszóterekre vonatkozó aktuális szabványokról?
 • számlaképes-e az illető
Nem állítjuk, hogy olcsón nem lehet jó szakembert találni, de mint tudjuk, a minőséget meg kell fizetni!!!
 
2. Megrendelem, leveszik a polcról, holnapra itt is van!
 

Többször előfordul, hogy azzal hív fel minket egy apuka (vagy anyuka, de ez ritkább), hogy holnap van a gyerek születésnapja és mindegy mi van polcon, de vigyük. A lényeg, hogy holnapra legyen ott. Na, ez az, ami kivitelezhetetlen! Illetve kivitelezhető, azokban az esetekben, amikor a szülő egy gyártósoron készült előre csomagolt játszóteret kíván vásárolni. Ezzel több gond is adódik egyszerre:

  • miután hazaviszi Apuka akkor döbben rá, hogy komolyabb lesz összeszerelni, mint egy „kék-sárga” konyhát
  • amennyiben kapják (vagy kérik) mellé a telepítést is, bizonyára nem lesz meg holnapra a gyerek szülinapjára
  • ezek általában külföldi termékek – miért ne válasszunk valami magyart inkább?
  • az előre legyártott termékek silány, többnyire fenyő alapanyagból készülnek, ami néhány év alatt tönkre megy
  • ezeket minden esetben rögzíteni – betonozni kell, mert annyira könnyűek, hogy elfújja őket a szél

Javasoljuk, hogy ha játszóteret szeretnének a kertbe (a gyerek születésnapjára) akkor előre érdemes gondolkodni, és nem egy-két nappal a nagy esemény ellőttre tervezni a megrendelést. Azok a gyártók, akik kézzel dolgoznak, nem tartanak raktáron kész termékeket, hiszen ennek pontosan az a lényege, hogy az igényeket figyelembe véve, a gyerkőc és a család szempontjai szerint egy teljesen egyedi, a kert méreteihez igazodó játszóvár készüljön. A jó munkához pedig – mint tudjuk – idő kell! Azok a szülők, akik előre gondolkodnak, biztosak lehetnek benne, hogy „színre-szagra” olyan játszóteret fognak tudni ajándékozni gyermeküknek amilyet megálmodtak. Tehát érdemes már egy-két hónappal a szülinap vagy a tervezett vásárlás előtt informálódni, már csak azért is, mert általában a főszezonban (Húsvéttól kezdődően) nagyon nagy a hajtás a játszótér gyártók háza táján, viszont egy jó időben megrendelt (akár télen tavaszra) játékra komoly kedvezményeket lehet kapni.

 

3. Ne repedjen, mert akkor biztosan nem bírja a strapát!

 

Amikor valaki már eleve úgy hív fel minket, hogy ő olyan fából szeretné a jászóvárat vagy a kerti bútort, ami nem reped, akkor mi erre a következőt szoktuk mondani: Kétféle fa van; a repedt fa, és ami repedni fog! :)

Sokan azt gondolják, hogy ha a fa megreped, akkor már nem fogja bírni az igénybevételt, onnan egyenes út vezet a széthasadáshoz és a játék összedőléséhez. Ez bizony nem így van.

Az akác (amivel mi is dolgozunk) egy nagyon kemény fa. Nedvességtartalma, élő faként is csak 35-40%, ami nagyon alacsonynak számít a hasonlóan kemény fák között, mint mondjuk a bükk vagy a tölgy, amelyek akár 73-79%-os nedvességtartalommal is bírnak. Éppen ezért az akác zsugorodása elhanyagolható, viszont a gyors növekedés miatt nagy feszültség van benne, ami okozója a rajta keletkező repedéseknek. Na de elég a szakmázásból…

A lényeg, ha az akácrönkök megrepednek, attól még nem fognak széthullani darabokra. Ujjnyi repedésekkel is ugyanolyan strapabíró marad és nem kell attól tartani, hogy ezért esetleg összedől a szeretett játszótér. Sokkal jobban meg lehet bízni egy repedt akác játszótérben, mint egy kevésbé repedt, fenyő játékban, mert az viszont puha és korhadni fog, ami akár belülről (láthatatlanul) fogja tönkretenni a kívülről hibátlannak gondolt oszlopokat.

Vannak még alternatív megoldások, amennyiben nem ragaszkodunk a rusztikus rönk hatáshoz. Aki szeretne és tud is mélyen a pénztárcájába nyúlni, annak fenn áll a lehetőség, hogy ragasztott, hossztoldott faanyagot válasszon vagy körmart, szijácsmentes akácot.

  • A ragasztott, hossztoldott faanyag általában fenyő, ami lehet luc-, erdei- vagy vörös fenyő, melyek közül a vörösfenyő a legjobb és a legdrágább. Ez a faanyag általában tényleg nem reped, viszont szögletes gerenda és nem rönk forma, tehát egy letisztultabb hatást lehet vele elérni.
  • A körmart akácban pedig az a jó, hogy a szijács le van szedve és csak az erősebb geszt rész marad meg. Ez a faanyag szintén kevésbé reped, ez már rönk forma, viszont teljesen egyenes, kicsit olyan hatása van, mint egy fenyő rönknek.

Mint ahogy korábban utaltam rá, ezek a faanyagok sokkal drágábbak, mint a sima akác rönkök, viszont szinte garandált, hogy ujjnyi repedések nem lesznek rajtuk, maximum hajszálrepedések. Ha pedig valaki abszolút nem tud megbarátkozni azzal, hogy a faanyag valószínűleg repedni fog, és kezelést igényel akkor annak azt javasoljuk, hogy válasszon műanyag, vagy fém játékokat ;)