Minősített játszótéri eszközeink már csak szíjácsmentes akácból rendelhetők

Szeretnénk minden megrendelőnknek felhívni a figyelmét, hogy minősített eszközeink a továbbiakban sima csiszolt akác rönkből nem rendelhetők.  

Mivel szeretnénk mindig egyre jobbak lenni és egyre jobb termékeket készíteni a vásárlóink nagy megelégedésére, így úgy döntöttünk, hogy rönk eszközeink gyártását, csak és kizárólag szíjácsmentes anyagból vállaljuk.  Honlapunkon még nem tudtuk az összes akác játszóeszköz képét lecserélni szíjácsmentesre, de a képektől függetlenül megrendelés esetén már a későbbikben részletezett minőségben készítjük rönk játszótéri eszközeinket.

A szíjács egy vékony réteg a geszt és a háncs között, mely a faanyag legfrissebb része, ami még nem rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyek az akácot igazán ellenállóvá teszik. Éppen ezért ez a réteg hajlamos a korhadásra, és a farontó bogarak, illetve gombák is megtámadhatják.  A szíjácsmentes faanyagról ez a réteg lekerül és így csak a nagyon ellenálló geszt marad, amely a fatest belső elhalt része, amibe természetes tartósítószerek épülnek be (lignin, fagumi, csersav) így az ilyen faanyag sokkal tartósabb, ellenállóbb és kevésbé reped, ezáltal garantáljuk, hogy az akác eszköz még hosszabb életű legyen a telepítést követően.

Az akác fizikai tulajdonságai kiemelkedőnek számítanak az európai fafajok között, illetve termelése és feldolgozása környezetbarát, hiszen fenntartható gazdálkodású ültetvényekről származik. A faanyag megmunkálása kézzel történik, az elkészítésnél törekszünk, a fa eredeti formájának megtartására, így eszközeink kimondottan rusztikusnak mondhatóak, igazán beleillenek a természetes környezetbe, míg egy városi közegbe becsempészhetjük általuk a természetet.

Minősített eszközeinket esetében az egyéb elemeket, tartozékokat is magas minőségű anyagokra cseréltük. A tetőket HDPE műanyagból, a pódiumokat, járófelületeket pedig gumi borítású 15 mm-es HDPE padlólapból készítjük ezeknél a játékoknál, kötélhálók esetében nagy teherbírású UV stabil, 6 sodratú acélbetétes kötéllel dolgozunk és rozsdamentes láncot használunk.  A szíjácsmentes akác eszközöket nem festjük, hiszen a szíjácsmentes faanyag pozitívuma, hogy mivel így az eszköz nem igényel semmilyen felületkezelést, egy bioterméket lehet létrehozni általa, amely miután kiszolgálta gazdáját (akár több generációt is) nyugodt szívvel eltüzelhető, mivel kemikáliát egyáltalán nem tartalmaz. A kezeletlen faanyag egy idő után a napsugárzás hatására elveszíti a pigmentet így egy idő után beszürkül, ettől függetlenül tartósságából nem veszít.

Reméljük, hogy Önöknek is örömére szolgál, hogy sokkal tartósabb eszközöket tudnak vásárolni tőlünk.

A rönk játékokon kívül megtalálják még palettánkban a magasnyomáson telített fenyő gerendából készült játékokat, amelyek szintén nagyon jó minőséget képviselnek és annak ajánljuk akik letisztultabb, szögletesebb, színesebb játszóeszközökkel szimpatizálnak.

Comments are closed