Játszóterek komplett kivitelezése

Cégünk, több éves tapasztalattal a háta mögött tud segítséget nyújtani Önnek az elképzelt játszótér komplett kivitelezésében a helyszíni felméréstől és a tervezéstől kezdődően a játszóeszköz(ök) elkészültének utolsó momentumáig, legyen szó magánkerti vagy minősített eszközökről.

1. Helyszíni felmérés, Javaslatok

Amennyiben szükséges (főleg nagyobb projekteknél, vagy különleges adottságú magánkerteknél) személyesen mérjük fel a helyszín adottságait, tájékozódunk az egyedi igényekről, javaslatokat teszünk a megvalósítandó építmény elhelyezkedésére, figyelembe véve a legbiztonságosabb használhatóságot és természetesen szakmai tanáccsal látjuk el a leendő megrendelőt, hogy milyen játszótéri eszközök elhelyezése lenne megfelelő az erre kijelölt területen.

 • A helyszíni felmérés költségtérítéses szolgáltatásunk, melynek díja magánszemélyek esetében 100 Ft/km kiszállási díj + 20.000,- Ft felmérési díj
 • Közterületek és közületek esetében a helyszíni felmérés és részletes ajánlatkészítés szintén költségtérítéses szolgáltatás, mely díj a kiszállásból (100Ft/km) és felmérésből (35.000,- Ft/ helyszín) áll. Javítási igényű felmérés esetében a fenti díjba 4 db eszköz felmérése tartozik bele, amennyiben ennél több játszóeszköz felmérése szükséges akkor az 5. eszköztől a díj 6.000 Ft/eszköz.

Megrendelés esetén a felmérési, ajánlatkészítési díjak a végösszegből levonásra kerülnek, amennyiben a megrendelés az ajánlatadást követően 15 napon belül megtörténik. A kiszállási díj nem kerül levonásra.

2. Tervezés, Tervdokumentáció

Egy játszótér megtervezésénél fontos szempontot játszanak a következő tényezők:

 • a megrendelő egyedi igényei
 • milyen korú gyerekek fogják használni
 • mekkora a rendelkezésre álló terület
 • környezeti adottságok
 • a projekt megvalósítására rendelkezésre álló keretösszeg
 • vonatkozó jogszabályok és szabványsorozatok

Családi házak esetében lehetőség van egyszerűbb rajzok elkészítésére, vagy kertépítész kollégáink teljes tervdokumentációt készítenek Önnek.
Minősített játszóterek esetében a játszótér általában közterületen vagy intézményi területen lévő zöldterületen van, így a vonatkozó tervfajta a kertépítészeti engedélyezési terv, amelyet igény esetén tájépítész kollégáink készítenek el.
Amennyiben komplett tervdokumentációra vagy kertészeti engedélyezési tervre lenne szüksége, kérje erre vonatkozó ajánlatunkat.

3. Kivitelezési árajánlat elkészítése

Az elkészült tervek – vagy csak egyszerűen a megbeszéltek – alapján cégünk részletes kivitelezési ajánlatot készít, melyben szerepel a játszótéri eszközök költsége, szakszerű telepítésük díja, szükség szerinti ütésvédelem kialakításának költsége és a szállítási díj. Az ajánlatokat e-mailben vagy postai úton küldjük el leendő megrendelőink részére.

4. Földterület előkészítése, földmunka

Bizony előfordul, hogy a tervezett játszótér helyén még valami régi eszköz van, vagy a terület egyenetlensége hagy némi kívánnivalót maga után. Ilyen esetekben cégünk elvégzi a szükséges földmunkát, eltávolítja a régi eszközöket, kivágja a szükségtelen vagy zavaró (esetleg mérgező) növényeket, és a területet a játszótér telepítésére alkalmasnak előkészíti. Még a játszótéri eszközök telepítése előtt kerül kiásásra a bukótér azon eszközök esési terében, melyek legnagyobb esésmagassága alapján a szabvány ezt megköveteli.

5. Játszótéri eszközök telepítése

Kollégáink nagy odafigyeléssel, a biztonságosságot szem előtt tartva telepítik le a kiválasztott eszközöket a kijelölt területre, legyen szó magánkerti játékról vagy közterületi játszótérről. Rögzítik a szükséges kiegészítőket, beállítják a megfelelő távolságokat, és ha szükséges betonozzák az egyes eszközök lábait.

6. Ütéscsillapítás kialakítása

Az ütéscsillapítás kialakítása során a következő munkákat végezzük el – akár külön-külön is:

 • terület kijelölése (a játszóeszköz megfelelő tájolása)
 • a tükör kiásása gépi és kézi erővel, az esésmagassághoz megfelelő mélységben, tömörítés
 • a szegély elhelyezése beton ágyba beton megtámasztással
 • választott és szabvány szerint is megfelelő ütéscsillapító anyag kiszállítása
 • ütéscsillapító anyag betermelése
 • kitermelt föld elszállítása

Gumilapos ütéscsillapítás esetében a fentieken kívül még a következő munkálatok elvégzését vállaljuk:

 • 15 cm-es kavicságy készítése tömörítéssel
 • zúzott fagyálló teherhordó alap készítése
 • C12-es betonozás – 10 cm vastagságban
 • gumilapok kiszállítása
 • gumilapok ragasztása beton alapra

Öntött gumiburkolat estében a következő munkálatok elvégzését vállaljuk:

 • öntött gumiburkolat helyszíni keverése, öntése, tömörítése, hevített simítása

 

7. Bevizsgáltatás kijelölt szervvel

A 78/2003 (XI.27.) GKM rendelet szerint minden közterületi és közületi tulajdonú játszótéren elhelyezett játszóeszköznek rendelkeznie kell megfelelőségi tanúsítvánnyal és használatbavételi engedéllyel. A rendelet kötelezi a tulajdonost, hogy az új és javított eszközöket használatba vétel előtt ellenőriztessék egy hivatalosan kijelölt ellenőrző szervezettel, és csak abban az esetben kerülhetnek használtba, ha az ellenőrzést végző szerv jegyzőkönyve alapján a biztonságossági követelményeknek megfelelnek. A szabványsorozatról bővebben itt olvashat.

Comments are closed