Péter Szabó Szilvi is minket választott

Még tavasszal keresett meg minket Péter Szabó Szilvi, hogy kislányának, Emmának szeretne egy kerti játszóvárat rendelni. A megrendelést természetesen büszkén fogadtuk, és elkezdődött a tervezés, hogy milyen típus lenne az ideális. Szilvi elmondta, hogy hintát nem szeretne, mert az már van nekik, így a különálló tornyokban gondolkodtunk. A honlapunk kínálatából a játszóházakat ajánlottuk, mert szerette volna, ha egy felül kuckós „klubház” készülne, ahol Emma nyugodtan tud babázni és játszani. Végül a Maja játszóvárra esett a választás, amit az igényekhez és a kert adottságaihoz igazítottunk, így szültetett meg az elvárásoknak megfelelő házikó. A gyártási és kiszállítási időpont sajnos eléggé elhúzódott a sok munkánk miatt, de végül szeptember elején le tudtuk szállítani az akkor már nagyon várt kerti játszóházat.
Örömünkre szolgált a közös munka és ezúton is köszönjük a bizalmat, a türelmet és a kedvességedet Szilvi!

 

 

Szilviék részére készített játszóvár paraméterei az alábbiak:

Méretek:
torony alapterülete: 220 x 190 cm
kuckó alapterülete: 200 x 110 cm
terasz alapterülete: 220 x 80 cm
pódium magassága: 140 cm
kuckó oldalfal magassága: 150 cm
kuckó csúcsmagassága: 190 cm
teljes építmény csúcsmagassága: 330 cm

Tartozékok:
1 db ajtó: 135 x 50 cm (nyitható-csukható)
3 db ablak: 50×50 cm (spalettás)
1 db mászófal
1 db létra
1 db mászóháló (140 x 190 cm)
1 db csúszda
3 pár kapaszkodó
1 db kormány
1 db távcső
1 db homokozó-lift

Anyaghasználat:
akác oszlopok és szerkezet
akác mászófal műgyanta mászókövekkel
akác létra
pódium csúszásmentes rétegelt lemezből
tető borítása lambéria, kátránypapír, zsindely
a kuckó borítása hajópadló
kötélháló 16 mm-es kötélből roppantott csomópontokkal
az egyéb kiegészítők műanyagból

Felületkezelés:
az akác anyag speciális akác olajjal TABAC színben 1 rétegben
a fenyő elemek Milesi Hydrocrom vékonylazúrral, mahagóni színben (xgt-618) 2 rétegben

Minősített játszótéri eszközeink már csak szíjácsmentes akácból rendelhetők

Szeretnénk minden megrendelőnknek felhívni a figyelmét, hogy minősített eszközeink a továbbiakban sima csiszolt akác rönkből nem rendelhetők.  

Mivel szeretnénk mindig egyre jobbak lenni és egyre jobb termékeket készíteni a vásárlóink nagy megelégedésére, így úgy döntöttünk, hogy rönk eszközeink gyártását, csak és kizárólag szíjácsmentes anyagból vállaljuk.  Honlapunkon még nem tudtuk az összes akác játszóeszköz képét lecserélni szíjácsmentesre, de a képektől függetlenül megrendelés esetén már a későbbikben részletezett minőségben készítjük rönk játszótéri eszközeinket.

A szíjács egy vékony réteg a geszt és a háncs között, mely a faanyag legfrissebb része, ami még nem rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyek az akácot igazán ellenállóvá teszik. Éppen ezért ez a réteg hajlamos a korhadásra, és a farontó bogarak, illetve gombák is megtámadhatják.  A szíjácsmentes faanyagról ez a réteg lekerül és így csak a nagyon ellenálló geszt marad, amely a fatest belső elhalt része, amibe természetes tartósítószerek épülnek be (lignin, fagumi, csersav) így az ilyen faanyag sokkal tartósabb, ellenállóbb és kevésbé reped, ezáltal garantáljuk, hogy az akác eszköz még hosszabb életű legyen a telepítést követően.

Az akác fizikai tulajdonságai kiemelkedőnek számítanak az európai fafajok között, illetve termelése és feldolgozása környezetbarát, hiszen fenntartható gazdálkodású ültetvényekről származik. A faanyag megmunkálása kézzel történik, az elkészítésnél törekszünk, a fa eredeti formájának megtartására, így eszközeink kimondottan rusztikusnak mondhatóak, igazán beleillenek a természetes környezetbe, míg egy városi közegbe becsempészhetjük általuk a természetet.

Minősített eszközeinket esetében az egyéb elemeket, tartozékokat is magas minőségű anyagokra cseréltük. A tetőket HDPE műanyagból, a pódiumokat, járófelületeket pedig gumi borítású 15 mm-es HDPE padlólapból készítjük ezeknél a játékoknál, kötélhálók esetében nagy teherbírású UV stabil, 6 sodratú acélbetétes kötéllel dolgozunk és rozsdamentes láncot használunk.  A szíjácsmentes akác eszközöket nem festjük, hiszen a szíjácsmentes faanyag pozitívuma, hogy mivel így az eszköz nem igényel semmilyen felületkezelést, egy bioterméket lehet létrehozni általa, amely miután kiszolgálta gazdáját (akár több generációt is) nyugodt szívvel eltüzelhető, mivel kemikáliát egyáltalán nem tartalmaz. A kezeletlen faanyag egy idő után a napsugárzás hatására elveszíti a pigmentet így egy idő után beszürkül, ettől függetlenül tartósságából nem veszít.

Reméljük, hogy Önöknek is örömére szolgál, hogy sokkal tartósabb eszközöket tudnak vásárolni tőlünk.

A rönk játékokon kívül megtalálják még palettánkban a magasnyomáson telített fenyő gerendából készült játékokat, amelyek szintén nagyon jó minőséget képviselnek és annak ajánljuk akik letisztultabb, szögletesebb, színesebb játszóeszközökkel szimpatizálnak.

Játszótér a kertben?

Persze, manapság már nem ritkaság. Egyre több szülő dönt amellett, hogy a kertben építtet saját játékbirodalmat gyermeke számára.

Amellett, hogy ezzel megoldódik a tartalmas délutáni program anélkül, hogy messzebbre – akár a több kilométer távolságra lévő játszótérre – kelljen menni, a szülőnek is könnyebbséget jelent, hiszen a házi munka végzése közben mégis a „szeme előtt” játszanak a lurkók.

Azért, hogy ne szalmaláng életű legyen a játszóterünk sikere, gondoljuk végig alaposan, hogy milyen játékokat szeretnénk telepíteni:

 • Kihagyhatatlan a hinta, ami önállóan, de akár a játszóvár részeként is megállja a helyét. Számos hintafajta közül lehet már választani, attól függően, hogy egyedül vagy társaival szeret hintázni, esetleg a fekvőhelyzetet preferálja a gyerek.
 • A homokozó sok fantáziajátéknak az otthona, itt készülnek a finomabbnál finomabb fagyigombócok, de veszélyes ragadozókkal teli viharos tenger is lehet. Már vannak olyan megoldások, amik lehetővé teszik, hogy integráljuk a játszótorony szerkezetébe
 • A bátrabb gyerekek imádnak mászni. Kötélen vagy mászófalon is feljuthatnak a toronyba, kinek mi a kedvence.
 • A csúszda is örök kedvenc, már választhatunk olyat is, amihez hátulról slag rögzíthető, így nagy melegben vízi csúszdaként is funkcionálhat.
 • A biztonságot tartva szem előtt ajánlott az ütéscsillapítás megoldása akár homokkal vagy gumiszőnyeggel.
 • Kánikulában az árnyékolás adhat teret a szabadtéri játéknak.

A házi játszótér nagy előnye, hogy teljes mértékben a gyerekek igényeire szabható és köszönhetően a egyedi gyártásnak még a stílusa is tud igazodni a házéhoz.

Az általunk készített játékvárak, játszóterek minősége kiváló, tartóssága egyedülálló.

Irány a kert!

Tavasszal a napsütés a munka után a kertbe csalogat. A gyerekek tartalmas szórakozásáról egy játszótért, a szülők pihenéséről a kényelmes kerti bútorok gondoskodnak. A rönkfából készített játszóterek ideális megoldást nyújtanak azoknak, akik személyre szabott, az egyedi igényeket is kielégítő, komplett összeállításban gondolkozunk. Az otthon stílusához illeszkedő kerti bútorok pedig nemcsak a komfort érzetét növelik, de a kert egészének megjelenéséhez is hozzájárulnak.

Nézzen szét oldalunkon, kínálatunkban mindenfajta torony, játszótér, játszóvár, mérleghinta, csúszdás építmény, homokozó, mászófal megtalálható. A kiváló minőségű akác lehetővé teszi rusztikus szépségű, ugyanakkor tartós játékok építését, de ha más design-t szeretne, akkor válassza a Design by Heart vagy a Kajla Design vonalat.

Szenvedélyünk a tökéletes iránt, és szakmai tapasztalatunk a biztosítéka annak, hogy játszótereink és bútoraink mind mérnöki, mind biztonsági, mind esztétikai szempontokból megfelelnek az elvárásoknak.

Hidd el, nem a méret a lényeg!

Minden csak nézőpont kérdése. Ha szerinted nincsen elég hely a kertben arra, hogy játszóteret telepítsünk, akkor fordíts egyet a látásmódon. Mimi és Mona játszótereink a legkisebb kertben is képesek nagy boldogságot okozni a gyerekeknek. Sőt, ha arról van szó, akkor a funkciókat „szét is lehet szórni” a kertben: nem kell egymás mellett lennie a homokozónak és hintának, és a csúszdának is lehet máshol helyet találni.

Több éves tervezési és gyártási-telepítési tapasztalattal bizton állítjuk, hogy nincs olyan kicsi kert, hogy ne tudnánk oda is méretre szabott játszóteret, akár még játszóvárat is gyártani.

Tegyen próbára, állunk a kihívás elé!

A döntést nem szabad elkapkodni, de érdemes sietni!

Ha végre eljutottál a döntésig, hogy lesz egy saját kerti játszóteretek, ne habozz, keress minket, hogy együtt megtaláljuk a legmegfelelőbbet.

1. Segítünk a megfelelő méretű játszótér kiválasztásában
2. Segítünk kiválasztani azokat a játékokat és kiegészítőket, amik a gyerekek kora a alapján a legmegfelelőbb
3. Többféle stílus – Design by Heart, Kajla, rusztikus akác, gyalult fenyő – biztosan megtalálod azt, ami a legjobban illik a kertbe.
4. A gyártást és a telepítést is ránk bízhatod, több éves tapasztalattal és szaktudással állunk rendelkezésedre.

Még ez sem győzött meg? Nem baj, mert a lényeget hagytuk utoljára. Ha szeretnéd – megegyezés alapján – a tervezést 3D látványtervvel is kiegészítjük, hogy lásd, valóban az fog megszületni, amit megálmodtál!

Keress minket még ma!

Ne köss kompromisszumot!

A munka után rohanás a gyerekekért a suliba, otthon vár a házi munka, a házi feladat kikérdezése, a vacsora elkészítése és a fektetés. Ismerős a kép, ugye?

Úgy érzed, hogy a világ lassan elrohan melletted? Hiába vagy tisztában vele, hogy lassítani kellene a tempón, egyszerűen nem tudod megtenni, mert mindennek bele kell férnie 24 órába? Arról nem is beszélve, hogy jó lenne a családdal is tartalmas időt tölteni, és – már csak a gondolatával játszol – de hasznát látnád egy kis én-időnek is?

Mi sem vagyunk varázslók, de hidd el, hogy játszótereink hosszabb időre lekötik a gyerekek figyelmét, mint egy rövid mese a televízióban. Ráadásul a szabadban, mozgással töltik az időt, és a fáradtságtól valószínűleg az altatással sem lesz gond. Amíg ők kint hintáznak, mászókáznak, csúszdáznak, Neked marad időd, hogy befejezd a házi munkát, így a fektetés után marad egy kis idő magadra is.

Ne várj tovább! Ha gyorsan lépsz, márciusban már akár lazítással is töltheted az estéket.

Tervezz szívből!

Kalózhajóink, sárkány-védett tornyaink, bástyáink és kastélyaink a gyerekek fantáziájában kelnek életre. Ott öltenek testet a tornyok és játszóterek funkciói, amikről a szülők csak álmodnak, amikor megkeresnek minket.

A szülő ismeri, érzi, hogy gyermekének mi a legjobb. Tapasztalatból tudja, hogy melyik játék okoz neki örömet. Nálunk ennyi is elég ahhoz meghatározzuk az irányt, amin közösen haladva végül megvalósul az álom játszótér.

 1. Tervezzünk közösen! Mert Te ismered az igényeket, nekünk tapasztalatunk van a tervezésben, gyártásban és kivitelezésben.
 2. Egyeztessük, hogy milyen megjelenésű játszótér tetszik! Mert igényes, ugyanakkor stílusában az otthonodhoz illő játszóteret keresel, mi pedig az egyedi igények alapján gyártjuk le neked a játékvárat.
 3. Gyártás után vedd azonnal birtokba a játékot! Ha egyébként is egy ezermester vagy, akkor nem okoz majd gondot, hogy barátoddal összeszereljétek a játszóteret, de persze ebben is állunk rendelkezésedre, az egész ország területén.

A Design by Heart családot azoknak ajánljuk, akik élvezik, hogy aktívan részt vesznek a tervezési folyamatban és konkrét elképzelésük van arról, hogy milyen játékot szeretnének integrálni játszóterükben. Ezért választott Ördög Nóra is minket, ezért döntött a Design by Heart mellett. Tudatos szülőként vezette végig a tervezés folyamatát az első skicctől az utolsó 3D látványtervig a gyártás elindítása előtt.

Otthoni játszótér? Miért ősszel?

Igen, igen, beköszöntött az ősz, és szinte észrevétlenül az első hónap már el is röppent.  Egy-kettőre azon kaphatjuk magunkat, hogy a hipermarketekben és a plázákban az ismerős karácsonyi dallamokat szórnak a hangszórók.

Év végén sem tesszük le a szerszámokat, mert csak így tudjuk biztosítani, hogy az első tavaszi napsütéssel egy időben érkező megrendeléseket teljesíteni tudjuk. Most azoknak kedvezünk, akik előre gondolkodnak: ha még idén megrendeli magánkerti játszóterét és ki is fizeti az egyeztetett előleget, akkor még idei áron tudja megvenni a játékot. Nem kell gondoskodni a téli raktározásról sem, és biztosítjuk, hogy jövő tavasszal az Ön gyermeke az elsők között hívhassa meg barátait új játszótere felavatására. Jó hír, hogy ajánlatunk az egyedi igényekre szabott játszótornyokra is vonatkozik. Inspirációt talál a játszóházak menüpont alatt, ahol megismerheti legkeresettebb, legtrendibb és legpraktikusabb várainkat.

A felül kuckós játszóvár még mindig hódít, amihez persze nem felejthetjük el a csúszdát és a hintát se. Ez a  klasszikus hármas minden játszani vágyó gyermeknek sok örömet okoz. De szükség esetén segítünk a tervezésben és a gyerkőc korosztályának megfelelő játékok és kiegészítők kiválasztásában is.

MAX és MAJA tornyainkat épp a vár-hinta-csúszda hármasa teszi annyira népszerűvé. MAJA különlegessége, hogy a felső kuckó zárható ajtóval és ablakkal van ellátva, mint egy kis lakás. MAX pedig egy mászófallal is fel van szerelve. Ebben aztán minden gyermek megtalálja a kedvenc elfoglaltságát.

Egy játszótér minden szempontból megtérülő befektetés. Ha kedvet és inspirációt kapott, most keressen minket, hogy tavasszal az elsők között legyen, akik megkapják a magánkerti játszóterüket.

Kalózok, hajóra fel!

Mi már nagyon vártuk, hogy végre lehűljön kicsit az idő. A legjobb dolog az őszben, nem kell elviselni a Nap égető sugarait és nem kell félni attól, hogy az átmelegedett játékok megégetik a kicsiket. Most, hogy egy kicsit hidegebbre fordul az idő, még nem kell vastagon felöltözni, elég egy sapka, sál és vékony kabát és máris lehet kimenni a kertbe játszani.

Vannak olyan hétvégi napok, amikor nem akarunk egész nap a lakásban kuksolni, viszont nincs kedvünk messze menni, beülni a kocsiba. Ilyenkor IS tökéletes választás a játszótér a kertünkben. Legyünk kreatívak, vegyünk mi is aktívan részt a játékban, akár találjunk ki közösen saját játékot, töltsük meg tartalommal a kicsi és nagyobb gyerekkel együtt töltött időt.

Ilyen játék lehet akár az általános iskolából ismert tűz-víz-repülő a játszótérhez alakítva, vagy újabb kedvenc: a hajóskapitány, ami garantáltan mindig hatalmas nevetéssel végződik. A család egyik tagját jelöljük ki hajóskapitánynak, ő adja ki a feladatokat a többi játékosnak, akik pedig nem teljesítették a kiosztott feladatot jól vagy időben, azok cápává változnak és megpróbálják kiejteni a társaikat.                                 

Parancsok lehetnek például:

 • Mindenki a fedélzetre! – A fedélzet lehet a játszóvár.
 • Mindenki a szárazföldre! – Gyorsan lehasalás a fűre.
 • Mindenki a kapitány kabinjába! – Mindenki odaszalad a kapitányhoz és megöleli.
 • Cápa a vízben! – A homokozóhoz (vagy bármilyen más előre kijelölt területhez) kell futni, mielőtt a cápák elkapnak.

Használjuk a hintát, a csúszdát, a homokozót, a tornyot.  Engedjük el a fantáziánkat, és találjunk ki saját parancsokat, hogy minél izgalmasabb legyen a játék. A gyerekeknek minden perc, amit saját fantázia világukban tölthetnek, erősíti a képzelőerejüket és serkenti a kreativitásukat. Ha kislányokkal játszunk, a „tündér-királylányos” verzió biztosan népszerűbb lesz!

A gyerekek szeretnek az óvodában az ovitársakkal együtt játszani az udvaron, de semmi sem hasonlítható a szülőkkel, testvérekkel eltöltött programokhoz, főleg ha a szabályok alakításába őket is bevonjuk. Ezek a kerti játszótéren töltött órák biztos, hogy kellemes és vicces emlékek lesznek, és jó lesz visszagondolni rájuk egy-egy hidegebb estén. 

Válassza ki honlapunkról a saját kalózhajóját vagy tündérvárát!