Játszótér karbantartása, ellenőrzése

A közterületeken és iskolák, óvodák, bölcsődék kertjében lévő játszótér karbantartása a tulajdonos feladata.

Játszótéri játékok karbantartásaAz általunk készített játszótereket ellenőrzési és karbantartásai útmutatóval adjuk át, illetve minden esetben tájékoztatjuk is a megrendelőt, hogy melyek a legfontosabb ellenőrzési mozzanatok és hogy hogyan tartsák karban a játékot, annak érdekében hogy minél tovább megmaradhasson eredeti formájában és így sokáig biztonságosan lehessen használni. Az útmutató tartalmazza az ellenőrzések és karbantartások gyakoriságát, valamint részletesen leírja a szükséges karbantartási műveleteket. A karbantartás elvégzéséről karbantartási naplót kell vezetni, melynek megléte, feltétele a garancia érvényesítésének.

Sajnos mindezek mellett is az a tapasztalatunk, hogy a játékok nincsenek szakszerűen karbantartva, nincsenek szezon előtt lekezelve, nem végzik el rajtuk a szükséges ellenőrzési feladatokat.

Ha valaki fa játszóteret vásárol, tisztában kell lennie azzal, hogy a fa élő és folymatosan reagál az időjárás viszontagságaira még akkor is ha már kivágták, pontosan emiatt igényel folyamatos törődést.  A fa játszótér felülvizsgálat rendszeressége elengedhetetlen.

Nagyon sokszor hívnak minket olyan régi, elhasználódott játszóterekhez – melyeken meglátszik már az idő vasfoga – azt remélve, hogy filllérekből helyre tudjuk hozni a hibáit. Sok esetben ezek az állagromlások az előírt kezelési útmutatás betartásával megelőzhetőek, illetve időben kitolhatóak lehetnének. Sokan vannak, akik az eszköz utógondozására nem fordítanak időt, energiát, költséget, pedig ez legalább annyira fontos mint a megfelelő eszköz kiválasztása. Ők lesznek azok, akik azzal szembesülnek, hogy fa eszközeik szabvány szempontból sem fognak megfelelni az előírásoknak, mert korhadnak, repednek, balesetveszélyessé válnak. Egy megromlott állagú fa eszköz felújítása bizony igen költséges lehet, főleg ha az esetleges javításokat csak a szerkezet átalakításával lehet megoldani.

Fentiek tekintetében mindenképpen azt javasoljuk, hogy fordítsanak kellő figyelmet a játékok megfelelő, ellenőrzésére és karbantartására!

A játszóterek szabványossági felülvizsgálata és a játszótér karbantartása is olyan feladatok, melyekben cégünk segítséget tud nyújtani Önöknek. Karbantartási szerződés mellett vállaljuk az éves karbantartást és a jogszabályban előírt, kötelező (3 évenkénti) felülvizsgálat lebonyolítását, átvállaljuk az ezzel járó terheket és odafigyelünk az előírt határidők betartására.

A karbantartási szerződéssel kapcsolatban kérje ajánlatunkat!

Comments are closed