Innovatív LUMI játszótér az egész családnak

A gyerekek elhízása nagyon súlyos probléma, amelyet sokszor a szülők, de a társadalom egésze sem vesz teljesen komolyan. Pedig nagyon szomorú, de tény: 2016-os adatok szerint hazánkban minden ötödik gyerek túlsúlyos, ezzel vezetjük az európai statisztikát. Az intelligens LUMI játékokat egy egyszerű, ám annál fontosabb céllal fejlesztették: hogy motiválja a gyerekeket a szabadban való játékra, hogy egészségesebben nőjenek fel, és egészségesebb felnőtté váljanak. A LUMI nem csak a túlsúly elleni küzdelemben hatékony eszköz: a rugós játékokkal való hintázás fejlesztő és nyugtató hatású is egyben.

A mai gyerekek ingerküszöbét nagyon nehezen lehet elérni, a tévé, a számítógép, a tablet, az okostelefon nyújtotta instant élményekkel nem egyszerű feladat felvenni a versenyt. A LUMI játékai pont ezért nagyszerűek: azoknak a gyerekeknek is tudnak új élményt nyújtani, akik a technológia bűvkörében élnek.

A LUMI család rugós játéka, amelyet elsőként fejlesztettek ki, a kicsiknek és a kicsit nagyobbaknak is szórakoztató alternatívát nyújt a szabadban való mozgásra. A rugózásból származó mozgási energiát a játék belsejébe épített elektromos generátor felveszi, majd átalakítja. Ez az energia működteti az ülőkébe épített LED izzókat, amelyektől a játék világít. Annál erősebben, minél többet és gyorsabban rugóznak rajta a gyerekek.

A LUMI játékok nem csak az óvodás korosztálynak kínálnak felhőtlen szórakozást, a család apraja-nagyja talál köztük a korának megfelelő eszközöket. A LUMI PLUS már 3 éves kortól biztonságosan használható, de elég csak fordítva ráülni, és máris a 6 év feletti gyerekek számára ajánlott rugós hinta lesz belőle.

Lumi rugós hinta

A LUMI rugós egyensúlyozó a nagyobbaknak nyújt intenzív élményt. Meglepően kevés játszótéren találjuk meg ezt a nagyszerű eszközt hagyományos formájában is, pedig az iskolás korosztály számára a leghatékonyabb egyensúly-fejlesztő szabadtéri játék. A LUMI beépített világítótesteivel viszont új dimenzióba helyezi a fejlesztést, a mozgást és a gondtalan játékot egyaránt.

Lumi rugós egyensúlyozó

A felnőttek számára a világító LUMI padok garantálják, hogy ők sem maradnak ki az innovatív élményből. A padok lehetővé teszik akár az esti olvasgatást is, miközben a gyerekek játszanak. A LUMInak ugyanis kétségkívül hatalmas előnye, hogy lehetővé teszi a játszóterek hosszabbított nyitva tartását a nyári szünetben. Amikor a kánikulában a játszóterek napközben elnéptelenednek, akkor hatalmas igény mutatkozik a késő esti játszózásra, hiszen a levegő akkorra hűl le megfelelő hőmérsékletűre. A LUMI pedig lehetővé teszi a családok együttlétét a szabadban, amíg csak jólesik nekik.

Comments are closed