Egyszer kalózhajó, máskor kastély: a sokoldalú játszóvár

Amikor játszótérre gondolunk, szinte mindenkinek egy játszóvár jelenik meg lelki szemei előtt.  Egy játszóvár mindig központi elem a játszótereken, mert egyszerre sok gyereknek tud komplex élményt nyújtani.  Népszerűsége éppen sokoldalúságában rejlik. Hisz nem csak a mozgásigény kiélésére való. Arra is, bizony, mert lehet rajta mászni, függeszkedni, ugrálni, lengeni, hintázni, csúszni és ugrani.

De ugyanúgy a szerepjátékok színtere is, hiszen egyik pillanatban még a hétfejű sárkány tornya, ahonnan a hős lovag kimenti a bajba jutott hercegnőt, a másikban pedig már kalózhajó, amelyet a rettenthetetlen Kampókéz kapitány irányít a hét tenger viharos vizein.  A gyerekeknek szükségük van arra, hogy az érzelmeiket megéljék, az őket belülről feszítő dühöt, frusztrációt, szomorúságot játékos formában kiadják. A szerepjáték során le tudják játszani a konfliktusaikat is, így segítve elő a kapcsolataik minőségi javulását. Egy játszóvár pedig erre is kiváló terepet kínál!

Mászóka

A játszóvárak sokoldalúsága a mozgásfejlődésre gyakorolt hatásukon keresztül is megmutatkozik, és a rajtuk található játszótéri eszközök révén nem csak az izomerősítés szempontjából jelentenek hasznot a fejlődés során. A kötélháló mászóka, vagy a mászófal gyerekeknek, jó hatással van a logikai gondolkodásra, hiszen a feljutás során előre meg kell tervezni a mozgást. Használatuk során javul az egyensúly, pontosodik a szem-kéz, szem-láb koordináció. A tapintásos érzékelés révén javítják az agyféltekék közötti kapcsolatot, így jobban működik a tanulási-megismerési folyamat. A kötélhágcsókon való átjutás finomítja a térérzéket, koordinációt, segíti a téri orientációt. Javítja az észlelést, érzékelést, figyelmet, segíti az idegrendszer érését.

A játszóvárakhoz kínált játszótéri kiegészítők száma szinte végtelen, ezért túlzás nélkül állíthatjuk, hogy játszóváraink egytől egyig egyediek. Hogy megrendelőinknek segítsünk a választásban, rengeteg összeállítást kínálunk weboldalunkon, de ezek inkább csak támpontok, a kiegészítők, tornyok, eszközök szabadon variálhatók, hogy aztán összehozzuk azt a várat, ami a gyerekek számára leginkább megfelel.

hinta csúszda mászóka egyben

Mind a kerti játszótér, mind a közterületi játszótér kategóriákban gondoltunk a picikre és a nagyokra is, tudunk megoldást a legkisebb kertekbe és iskolaudvarra is. Ha valaki csak egy egyszerű tornyot szeretne, ott a Mona, aminek nagyon kicsi a helyigénye, és pénztárcabarát megoldást jelent. Titanic Extra és Extra Plus játszóváraink pedig óvodák, iskolák udvarán vagy szállodák kertjében tudnak egyszerre akár 20-22 gyereket is elszórakoztatni. De mivel a játszótéri eszközöket egyedileg készítjük, lehetőség van extra kiegészítők beépítésére is, ha a tornyok, csúszdák, hinták, mászórámpák, láncos egyensúlyozók vagy kötélhágcsók nem bizonyulnának elegendőnek.

Comments are closed