Jókai tér – hivatalos átadó ünnepség

 Hangos gyerekzsivaj töltötte be hétvégén a szigethalmi Jókai teret, ahol átadták legújabb büszkeségünket, a várva várt új játszóteret. Az ilyen pillanatokért éri meg dolgozni, hiszen a gyerekek látható és jól hallható örömmel vették birtokba a komplexumot.


Amikor a helyszíni felmérésen először pillantottuk meg a területet, rögtön tudtuk, hogy nem lesz kis munka a hatalmas, kopár helyet megtölteni élettel, azonban mi szeretjük a kihívásokat, és óriási lelkesedéssel vágtunk bele a tervezésbe. Összetett feladat volt, mert nemcsak új játszóteret kellett létrehoznunk, hanem a régit is megtartani, a régi játékokat integrálni az új dizájnba. Meghagytuk hát a régi hintát és a mérleghintát, csak épp új külsőt kaptak: átcsiszoltuk, lefestettük őket, a kis játszóvárra új tető is került.

Az új játszótér pedig nagy odafigyeléssel, gondos munkával készült, a legszigorúbb előírásokat és elvárásokat is betartva. A legfőbb cél az volt, hogy közösségi teret hozzunk létre, ahol gyerekek és szülők egyaránt szívesen töltik el a szabadidőt. Hogy a szülők ne csak asszisztáljanak a játékhoz, hanem ők maguk is programnak tekintsék a „játszózást”, új padokat és egy szaletlit telepítettünk. A kényelmet új kukák és egy ivókút is szolgálja.

A játszóteret több korosztály egyszerre élvezheti, nem kell attól tartani, hogy zavarják egymást játék közben. A kicsiknek egy Mini Mona tornyot építettünk, ahonnan a hajóorrban állva kapitányként kommandírozhatnak a cápáktól hemzsegő téren, hiszen egy hajókormány is került bele. Matrózok mellett mozdonyvezetőket is képzünk, az átadáson a kisvonat volt az egyik legnépszerűbb eszköz az óvodások körében. A kicsit nagyobbak a mászónégyszögben tesztelhetik ügyességüket, de nagy sikert aratott körükben a nagy, csúszdás, mászófallal ellátott játszóvár, illetve a fészekhinta is.

A gumitéglás street workout pályán kamaszok, sőt felnőttek is megtalálják számításaikat, ott jártunkkor az apukák voltak éppen a pályán a főszereplők.

A játszótér szíjácsmentes akácból készült, gyönyörű, természetes világos színével azonnal megnyerte az anyukák tetszését, pláne, amikor megtudták, hogy az akác nem igényel vegyszeres kezelést, így a sokaknak fontos környezetvédelmi szempontok is teljesülnek. A helyszínen készített rögtönzött felmérésünk szerint a szülőknek fontos kritériumoknak sikerült maradéktalanul megfelelni: a játékok biztonságosak, szépek, mind kézzel készült, egyedi darab, és nem mellékesen időtállóak: a szigethalmi gyerekek még évtizedekig élvezhetik őket.

KÉPEK MEGTEKINTÉSE

 

Save
Save
Save

Comments are closed