Kalózok, hajóra fel!

Mi már nagyon vártuk, hogy végre lehűljön kicsit az idő. A legjobb dolog az őszben, nem kell elviselni a Nap égető sugarait és nem kell félni attól, hogy az átmelegedett játékok megégetik a kicsiket. Most, hogy egy kicsit hidegebbre fordul az idő, még nem kell vastagon felöltözni, elég egy sapka, sál és vékony kabát és máris lehet kimenni a kertbe játszani.

Vannak olyan hétvégi napok, amikor nem akarunk egész nap a lakásban kuksolni, viszont nincs kedvünk messze menni, beülni a kocsiba. Ilyenkor IS tökéletes választás a játszótér a kertünkben. Legyünk kreatívak, vegyünk mi is aktívan részt a játékban, akár találjunk ki közösen saját játékot, töltsük meg tartalommal a kicsi és nagyobb gyerekkel együtt töltött időt.

Ilyen játék lehet akár az általános iskolából ismert tűz-víz-repülő a játszótérhez alakítva, vagy újabb kedvenc: a hajóskapitány, ami garantáltan mindig hatalmas nevetéssel végződik. A család egyik tagját jelöljük ki hajóskapitánynak, ő adja ki a feladatokat a többi játékosnak, akik pedig nem teljesítették a kiosztott feladatot jól vagy időben, azok cápává változnak és megpróbálják kiejteni a társaikat.                                 

Parancsok lehetnek például:

  • Mindenki a fedélzetre! – A fedélzet lehet a játszóvár.
  • Mindenki a szárazföldre! – Gyorsan lehasalás a fűre.
  • Mindenki a kapitány kabinjába! – Mindenki odaszalad a kapitányhoz és megöleli.
  • Cápa a vízben! – A homokozóhoz (vagy bármilyen más előre kijelölt területhez) kell futni, mielőtt a cápák elkapnak.

Használjuk a hintát, a csúszdát, a homokozót, a tornyot.  Engedjük el a fantáziánkat, és találjunk ki saját parancsokat, hogy minél izgalmasabb legyen a játék. A gyerekeknek minden perc, amit saját fantázia világukban tölthetnek, erősíti a képzelőerejüket és serkenti a kreativitásukat. Ha kislányokkal játszunk, a „tündér-királylányos” verzió biztosan népszerűbb lesz!

A gyerekek szeretnek az óvodában az ovitársakkal együtt játszani az udvaron, de semmi sem hasonlítható a szülőkkel, testvérekkel eltöltött programokhoz, főleg ha a szabályok alakításába őket is bevonjuk. Ezek a kerti játszótéren töltött órák biztos, hogy kellemes és vicces emlékek lesznek, és jó lesz visszagondolni rájuk egy-egy hidegebb estén. 

Válassza ki honlapunkról a saját kalózhajóját vagy tündérvárát!

Comments are closed