Komfortérzet-növelő terasztető

Nyáron a terasz és kert csak úgy vonzza az embert. A legtöbben el is felejtik, hogy mennyire veszélyes lehet sok időt úgy eltölteni a szabadban, hogy árnyékolás nélkül tesszük ki magunkat a Nap erejének. Egy terasz komfortérzetét növeli, ha tető ad árnyékot az üldögélőknek és óv meg az égető sugaraktól. Ugyanakkor a terasz-fedés tervezésekor gondolni kell arra, hogy a tető nyáron jótékonyan visszafogja a fényt, télen azonban ép emiatt lehet sötétebb a szomszédos benti helységben. Jól meg kell fontolni, hogy végül mit is választunk.

Cégünk nem csak kerti játszóterek és bútorok gyártásával foglalkozik, nagy tapasztalattal készítünk teraszokhoz előtetőt vagy igény esetén kerítés-elemeket is.

Amikor megkerestek minket azzal az igénnyel, hogy egy nagy méretű teraszhoz építsünk faszerkezetű pergolát polikarbonát fedéssel, tudtuk, megbízónk már pontos elképzeléssel vár minket a helyszíni egyeztetésen. A helyszíni felmérés során lemértük a teraszt, egyeztettük az alapanyag-igényt és megbeszéltük, hogy milyen színre pácoljuk a gerendákat.

A tervek szerint a már meglévő klímát a megbízó nem akarta eltávolítani, később azonban jobbnak látta áttelepíteni. Így a helyszíni felméréshez képest némiképp módosultak a méretek is. A nem mindennapi 7m hosszúságú gerendára várni kellett, de ezzel megoldottuk a toldás nélküli, igazán esztétikus kivitelezést. A megfelelő fényáteresztést polikarbonát-fedéssel oldottuk meg, amely nyáron megóv a direkt sugárzástól viszont télen átereszt annyi fényt, hogy nem érezzük sötétnek a terasszal szomszédos nappalit. A már meglévő designhoz alkalmazkodva a tető szerkezetét előkezelt, fehérre festett fenyő gerendából építettük meg, a megbízó külön kérésére úgy, hogy a szerkezet tartóssága ne sérüljön annak ellenére sem, hogy karpántok nincsenek szem előtt.

A szerelés napján kollégáink úgy érkeztek a helyszínre, hogy a faanyagok mellett a tetőfedéshez használt polikarbonát lemezek és a szükséges összes szerelék is náluk volt. Az összeállításkor, a falhoz rögzítésnél adódott megoldásra váró kihívás, de még emiatt sem húzódott el a munka, az egész szerkezet telepítése 2 nap alatt megtörtént, így a vasárnapi est-ebédet a család már a megújult teraszon fogyaszthatta el.

Comments are closed